D-ENT Dance

 

 Kunst is geen luxeartikel. Kunst heeft een voedende, op zichzelf staande waarde. Kunst zet mensen op een veelzijdige en vaak complexe manier aan het denken, waarbij men voortdurend naar de wereld kijkt vanuit verschillende perspectieven. Dans is dé ultieme manier om mensen hun kijk op de wereld te laten verbreden en tegelijkertijd ritmisch te laten bewegen. 

 

Dans is bevorderlijk voor de lichamelijke ontwikkeling, namelijk voor de grove en fijne motoriek, het lichaamsbewustzijn en het verbeteren van de coördinatie en concentratie. Vooral bij kinderen en tieners is dans stimulerend voor het groepsgevoel en het geven van expressie aan gevoelens en emoties. Maar het stimuleert ook de fantasie en het inlevingsvermogen, waardoor de linker en rechter hersenhelft geprikkeld worden. 

 

Vaak gaat dans ook gepaard met een verbetering van de biologische en wereldoriënterende vakken, maar ook van de wiskundige kerndoelen: ruimte, tijd en kracht. Onderzoek TNO en TNS NIPO  heeft uitgewezen dat dans een bijdrage levert aan een gezonde leefstijl en Nederlandse Norm Gezond Bewegen. 

 

D-ENT zorgt niet zomaar voor een dansles of workshop. Bij D-ENT staan plezier en kwaliteit samen op nummer 1.

 

 

 

Lesopbouw

Alle lessen en workshops van D-ENT beginnen met een korte warming up (5-10 min). Tijdens deze warming up zullen de spieren worden opgewarmd en zal er een goede sfeer worden gecreëerd. Ook worden de leerlingen tijdens de warming up geprikkeld om gecoördineerd te bewegen. Dit is goed voor de ontwikkeling en samenwerking van spieren, gewrichten, hersenen en zenuwstelsel. Kortom; de leerlingen worden van top tot teen voorbereid op een niet alledaagse inspanning. 

 

Na de warming up zal de docent wat oriënterende oefeningen aanbieden om vervolgens te beginnen met het aanleren van de choreografie. De dansdocent zal met de leerlingen werken naar het einddoel. Uiteraard is dit einddoel afhankelijk van de les of workshop.

 

 

 

Docenten

Docenten die werkzaam zijn namens D-ENT beschikken over een afgeronde dansvakopleiding of academische opleiding in een dergelijke kunstvorm.

 

 

 

 

Urban/Streetdance

Streetdance is van oorsprong (zoals de naam al zegt) ontstaan op straat. Gemengd met alle stijlen die door de jaren heen zijn ontwikkeld, leren de docenten van D-Ent jou Urban/Streetdance.

 

Show-Jazz

Jazz is een muziekstijl die een mengeling is van folk, blues, ragtime en klassieke muziek. De dans die hierop is ontwikkeld is erg energiek. Door de Jazzmuziek en -dans in cafés, in theaters en/of op podia is Show-jazz ontstaan. Deze swingende maar ook deels technische dansstijl leren de docenten van D-Ent met veel plezier aan jou! 

 

Ballet
Ballet is een klassieke dansvorm met veel (academische) danstechnieken. Graag leren de docenten van D-Ent jou de technieken en spierbeheersing die nodig zijn voor de uitvoering van deze dansstijl.

 

Dance work-out
Voor zij, die de sportschool helemaal niets vinden maar graag lekker fit blijven, is er Dance work-out. Je werkt een uur lang lekker aan jouw conditie, terwijl je gezellig danst. Natuurlijk doet de betreffende docent zelf gezellig mee!

 

Tapdance

Tapdance is meer dan gewoon dansen alleen, het is namelijk ook muziek maken met uw voeten. De combinatie van dansen en muziek maken met uw voeten geven de ultieme beleving alsof u op broadway staat.

 

 

 

 

 

 

 

© 2016 D-Ent. All Rights Reserved.